- 0

Keuze uit meer dan 10.000 titels

Wereldwijde levering

Gratis verzending vanaf € 100,-*

Daniel Muck

Daniel Muck werd geboren in Wenen in 1990 en begon zijn muzikale loopbaan bij de muziekschool in Staatz. Hij studeerde viool, contrabas euphonium en slagwerk. In 2010 studeerde hij af aan het conservatorium in Wenen. Hij studeerde verder en behaalde ook zijn master uitvoerend musicus aan de Universiteit of Music and Performing arts in Wenen in 2015.

Muck is lid van enkele muziekverenigingen zoals de zangvereniging CosmopolyTango. Hij is 8 jaar de dirigent geweest van het jeugdorkest van Staatz en sinds 2014 is hij dirigent van het Symphonic Youth Wind Orchestra Vienna. Sinds 2015 dirigeert hij ook het Symphonic Youth Orchestra van de Music School Vienna Leopoldstadt. In de zomer van 2009 kreeg hij de opdracht van de Austrian Brass Band (Oostenrijkse Brass Band) om voor het Classic Festival in Kirchstetten een werk te schrijven en te dirigeren. Hij kreeg voor hetzelfde festival in 2013 wederom de opdracht om voor het Brno Philharmonic Orchestra een werk te schrijven en dirigeren. Muck heeft werken in opdracht geschreven voor het Vienna Trombone Ensemble, een trombone concert voor Wolfgang Strasse van het Vienna State Opera orkest, een bass trombone concert voor Mark Gaal van de Vienna Philharmonics en hij is een van de vaste arrangeurs van de Phil Blech Wien.

Zijn docenten waren Jan Van de Roost, Reinhard Süss, Peter Wolf, Wolfram Wagner, Thomas Ludescher en Pete McGuinness. Hij heeft 3 compositieopdrachten gewonnen van de Austrian Composers’ Association, twee opdrachten en een erkennings award van de regering van Neder Oostenrijkse regering en de tweede prijs van de Dr. Ernst Koref Foundation. Zijn werken zijn al uitgevoerd in de Wiener Musikverein, Porgy & Bess, Wiener Konzerthaus, Brucknerhaus Linz en in de Carnegie Hall in New York.

Als muzikant speelde hij onder andere onder Riccardo Muti, Simon Rattle, Heinrich Schiff, Franz Welser-Möst en Rafael Frühbeck de Burgos. In oktober 2012 was Muck onder dirigent van het Vienna Jeunesse Orchestra. Verder won Muck de Respighi Prize 2013 van het Chamber Orchestra van New York. In Juli 2014 was hij gastdirigent van het Youth Orchestra of Central Jersey en won hij de speciale prijs van de Busan Maru International Festival in Zuid Korea. In 2014 maakte hij zijn debuut in de Carnegie Hall in New York en in januari 2015 won hij de Brazosport Original Composition Contest in Texas. In 2016 werd Muck winnaar bij de Strauß Contest “BePhilharmonic” (Vienna Philharmonics).

Hieronder een lijst met alle werken welke Daniel bij Tierolff heeft uitgegeven.

 

Website Daniel Muck