- 0

Keuze uit meer dan 10.000 titels

Wereldwijde levering

Gratis verzending vanaf € 100,-*

Redhill - A Symphonic Folklore For Wind Orchestra

Componist: Benjamin Yeo
Graad: 4-5
Duur: 11:40
Uitgeverij: Tierolff
Bladmuziek voor alleen harmonie.
Beschikbaar in deze categorieën:
Prijs vanaf: € 174,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Verzonden binnen 1 werkdag

'0'

* Verplichte velden

Omschrijving

Details

Met spiraalgebonden A3 score.
Redhill is in opdracht van het Singapore Wind Symphony (harmonie orkest) geschreven voor hun Taiwan toer in 2014. Het werk ging in première op 25 april 2014 in het Pingzhen City Social Education Culture Center in Taoyuan, Taiwan onder leiding van dirigent Adrian Tan. Redhill is een programmatisch werk, gebaseerd op een van de meest bekende legendes uit Singapore:
Lang geleden werd de zuidkust van Singapore geteisterd door wrede zwaardvissen. De bewoners en de vissers konden hun vangsten niet terug mee aan land nemen, want dan werden ze aangevallen door deze angstaanjagende monsters. De bewoners vroegen de sultan om hulp, maar ook hij, met zijn enorme koninklijke leger kon niets aan de situatie veranderen. Een kleine jongen stond op en droeg een oplossing aan bij de sultan: bouw een barricade van bananenboomstammen in de kustlijn waar men werd aangevallen. Toen de zwaardvissen daarna de mensen weer wilden aanvallen, bleven ze met hun puntige bek in de muur van bomen vastzitten, en konden ze eenvoudig worden gevangen. Het plan werkte en de kleine jongen werd razend populair bij de bevolking vanwege zijn oplossing. Het succes van de kleine jongen veroorzaakte echter jaloezie bij de sultan. Hij vreesde zijn toekomstig leiderschap en stuurde zijn soldaten richting de jongen, die boven op een berg woonde. Toen de arme jongen vermoord werd, vloeide zijn bloed van de berg die helemaal rood kleurde.
Het werk uit één stuk bestaat uit zes delen: ‘The Redhill’ (de rode berg), ‘Village of Peace’ (dorp van vrede), ‘Battle of the Sea’ (zeeslag), ‘The Village Boy’ (de dorps jongen), ‘The Vicious King’ (de kwaadaardige koning) en ‘Finale’. Na de majestueuze opening in ‘Redhill’, komen we bij de ‘Village of Peace’ in een kalmer deel met mistige klanken uit de Indonesische Gamelan muziek. In deze sectie speelt de piccolo/fluit een solo die de Suling (een bamboe fluit) moet uitbeelden, onder begeleiding van zachte malletklanken en een gong. De muziek wordt daarna weer dreigender, waarmee de ‘Battle of the Sea’ wordt ingezet: er wordt spanning en instabiliteit opgebouwd door gebruik te maken van onregelmatige ritmes en maatsoorten. Het daarop volgende lyrische gedeelte belicht de jeugdigheid en de onschuld van ‘The Village Boy’ middels het gebruik van de hobo, begeleid door de piano. De rust wordt daarna snel verstoord door ‘The Vicious King’ met de herhaling van de dreigende sfeer alvorens in alle muzikale heftigheid we naar de finale van het stuk worden geleid. In de ‘Finale’ komt de hobo solo terug, maar nu in een tutti versie voor het orkest in een grandioso benadering, om een laatste eer te bewijzen aan de ongelukkige jongen die de levens van de vele dorpsbewoners heeft gered.

Audio

Product Attachments

 
Audio sample


 
Audio sample 2


 
Audio sample 3


 
Audio sample 4


Video

Product Videos

Sample Scores
Buy full recording at: