- 0

Titel:

Symphonic Dances

Componist: Yosuke Fukuda
Graad: 6
Duur: 22:00
Uitgeverij: Brain Music
Categorie: Concertstukken
Bladmuziek voor alleen harmonie
Incl. speciale partijen voor Europa.
De opdracht tot het componeren van Symphonic Dances for Wind Ensemble werd gegeven door de Central Band of the Japan Air Self Defense Force. Deze vijfdelige suite bestaat uit 5 dansen uit verschillende delen van de wereld. Hoewel het specifieke karakter van elke dans apart behouden is gebleven, dient het als geheel enkel tot vermaak. Elk van de 5 dansen is een apart geheel en kan dan ook los van elkaar worden uitgevoerd.
  1. I. Renaissance Dances; Een hommage aan de Europese smaak en stijl uit de tijd van Gervaise, Susato en Praetorius. Na de introductie komen de courante, pavane, galliard, en branle ten tonele. Graag uitvoeren met energie en contrast!
  2. II. Tango; Dit gedeelte is meer een Argentijnse romance dan een elegante continentale tango. Het thema voor alt saxofoon en de solo’s voor elke sectie dienen uiterst gepassioneerd te worden uitgevoerd!
  3. III. Hoedown; Hier wordt het gevoel van de rodeo en een vrij gevochten westerse swing neergezet. De clarinet solo aan het begin van dit deel kan ad libitum worden uitgevoerd. Hou deze sfeer vast door het gehele stuk ‘in swing’ te blijven.
  4. IV. Spirituals (Bon-Odori-Uta); Dit is een requiem voor het terug begeleiden van de voorvaderen van de Bon-Okuri naar de spirituele wereld. Het aanvankelijke piccolo motief herhaalt een koraal in het ritme van bon odori (een mooie dans) en ontwikkelt een variatie op Owara-Bushi (een prachtig volkslied van de Toyama provincie uit Japan.) De traditionele bon odori zijn inmiddels uitgegroeid tot zomers festival entertainment.
  5. V. Belly Dance; De buikdans is typisch Arabisch, met muziek van drums en snaarinstrumenten. Iedere muzikant zou zich wat moeten laten varen om dit stuk te kunnen spelen met passie, flamboyance en een vleugje Bacchische mystiek. Zorg voor een sterk ritme gevoel, liefst met een “Darbuka” (traditionele Turkse vaastrommel) indien beschikbaar.
Ten slotte: een knallend slotstuk is niet alleen toegestaan, maar wordt zelfs aangemoedigd!

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs vanaf: € 192,95
'0'
 
Audio sample


 
Audio sample 2


 
Audio sample 3


 
Audio sample 4

Video

Product Videos